header banner
Default

BLOX | Nieuws: Wat zou de waarde van Dogecoin zijn als het dezelfde marktwaarde zou bereiken als Bitcoin en Ethereum?


Dogecoin, ooit begonnen als een grap, heeft het crypto-landschap in korte tijd veroverd. Maar heb je je ooit afgevraagd wat de waarde van Dogecoin zou zijn als het dezelfde marktkapitalisatie had als die van de crypto-giganten Bitcoin of Ethereum? NewsBTC rekende het uit met een tool van CoinGecko en het resultaat is verbazingwekkend.

Dogecoin en het marktkapitaal van Bitcoin

VIDEO: Wat is Dogecoin (DOGE) en hoe werkt het? 🤔
BLOX

Bitcoin is momenteel de onbetwiste leider van de cryptomarkt met een marktkapitaal van $521 miljard, wat ongeveer de helft van de totale cryptomarkt vertegenwoordigt. Als we ons een wereld voorstellen waarin Dogecoin dit kolossale marktkapitaal zou evenaren, zou de prijs van één Dogecoin-token stijgen tot $3,70. Dit is een duizelingwekkende stijging van 5.900% ten opzichte van zijn huidige prijs. Aan de andere kant zou Bitcoin, als het zou dalen naar het marktkapitaal van Dogecoin, voor slechts $448 per stuk worden verhandeld.

Dogecoin met Ethereum’s marktkapitaal

VIDEO: Wat is AAVE en hoe werkt het? 🤔
BLOX

Ethereum houdt stevig de tweede plaats vast met een marktkapitaal van $196 miljard. Als Dogecoin dit marktkapitaal zou bereiken, zou de prijs van de munt oplopen tot $1,39. Dit betekent een stijging van 2,200% vanaf de huidige waarde. Tegelijkertijd zou Ethereum’s waarde dalen tot een schamele $72,53 als het het huidige marktkapitaal van Dogecoin zou hebben.

Waarom zo’n groot prijsverschil?

VIDEO: Dogecoin & Bitcoin OFFICIALLY Enters The BULL Market!! #dogecoinnews
Crypto Daily Trade Signals

De reden voor deze immense prijsverschillen, zelfs bij vergelijkbare marktkapitalen, ligt in de circulerende voorraad van elke munt. Dogecoin, met een voorraad van meer dan 141 miljard tokens, heeft een aanzienlijk hogere circulatie dan Bitcoin’s 19,48 miljoen en Ethereum’s 120 miljoen. Dit heeft grote invloed op de prijs van elke token bij vergelijkbare marktwaarderingen.

Conclusie

VIDEO: Wat gebeurde er vannacht met Bitcoin? | Crypto aandelen door het dak! | Crypto nieuws vandaag | #977
BLOX

In een steeds veranderende cryptowereld zet Dogecoin zichzelf steeds meer op de kaart. Hoewel de bovenstaande scenario’s speculatief zijn, is het fascinerend om te zien hoe de getallen zich kunnen ontvouwen in de dynamische wereld van cryptocurrency.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

VIDEO: Dogecoin to the moon? | Euro meer waard dan dollar | Crypto nieuws vandaag | #743
BLOX

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

Sources


Article information

Author: Evan Clark

Last Updated: 1698379442

Views: 531

Rating: 3.7 / 5 (52 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Evan Clark

Birthday: 1950-06-14

Address: 791 Michael Path Suite 386, Lake Jennifer, MS 50173

Phone: +3762218280505415

Job: Librarian

Hobby: Playing Chess, Tea Brewing, Drone Flying, Video Editing, Aquarium Keeping, Bird Watching, Board Games

Introduction: My name is Evan Clark, I am a unswerving, Adventurous, courageous, exquisite, accomplished, unreserved, Determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.