header banner
Default

De prijs van deze Jaguar E-Type was 1,06 miljoen euro!


Deze Jaguar is niets minder dan de duurste E-Type ooit geworden! En als we zijn geschiedenis bekijken, snappen we waarom...

Sans_titre-1

Het gebeurt niet elke dag dat een Jaguar een wereldrecord breekt, zeker nu het merk min of meer in winterslaap is. Maar het gaat dan ook niet om een nieuw model, maar om een auto uit 1961 die de duurste E-Type ooit verkocht is geworden! En het is niet zomaar een E-Type, het gaat om het allereerste klantenexemplaar en de 4e cabrio die het stuur rechts had zitten. 

Uitzonderlijke lijn en motor

VIDEO: Early Jaguar E-Types | London Auction 2023
GoodingandCompany

De E-Type is misschien wel het belangrijkste model dat Jaguar ooit op de markt heeft gebracht. Het is zelfs "de mooiste auto ter wereld", aldus een zekere Enzo Ferrari. Geen slechte referentie. Net als alle E-Types van de eerste generatie, wordt dit exemplaar aangedreven door een 3,8 liter zescilinder-in-lijn van 265 pk, een vermogen dat beschikbaar werd bij 5.500 toeren per minuut. Een knappe cavalerie die uitsluitend naar de achterwielen wordt overgedragen dankzij een manuele vierversnellingsbak. En hij is niet enkel snel in een rechte lijn, dankzij zijn schijfremmen en zijn onafhankelijke ophanging op elke hoek kan je er ook een bocht mee om. Twee hoogst moderne technologieën voor de jaren '60.


De duurste ter wereld voor €1,06 miljoen

VIDEO: Buying the Cheapest Jaguar E-Type S1, WITH A HUGE SURPRISE INSIDE!
Hoovies Garage

Naast zijn legendarische motor en zijn simpelweg magnifieke lijn, onderging dit exemplaar een complete restauratie die meerdere jaren heeft geduurd. Om maar te zeggen dat de Britse sportwagen in een absoluut perfecte staat verkeert. Als bewijs won hij zelfs een prijs op het Goodwood Festival of Speed in 2018. Het resultaat is een verkoopprijs van 1,06 miljoen euro tijdens een veiling van Gooding & Company, waarmee het de duurste E-Type is die ooit is verkocht. Maar als er een Jaguar is die een dergelijk record zou breken, dan is het deze wel.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

VIDEO: JAGUAR E TYPE ONLY - Excellent workshop in UK
Jaguar E Type by Maikel Lemke

Ben jij op zoek naar een Jaguar? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Jaguar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VIDEO: Jaguar E-type for sale offered on our website at www.MotorCarTrader.com
MarcShark100
Vanhouche  Sébastien

Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Foto's ©: Gooding & Company.

Sources


Article information

Author: Larry Barnett

Last Updated: 1699223282

Views: 768

Rating: 3.6 / 5 (37 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Larry Barnett

Birthday: 1919-07-22

Address: 06969 Stephens Centers, East Janice, NC 91786

Phone: +4073671715463470

Job: Event Planner

Hobby: Surfing, Bowling, Fishing, Drone Flying, Kite Flying, Chess, Snowboarding

Introduction: My name is Larry Barnett, I am a variegated, proficient, treasured, bold, Adventurous, transparent, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.