header banner
Default

Goedemorgen, Bitcoin! Een handelaar verloor $100 miljoen aan stablecoins door een fout


Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Trader verliest 0.000 aan stablecoins door een arbitragebot

VIDEO: How to date a #CRYPTO trader!
Thomas Kralow

Een eigenaar met stablecoins heeft in paniek meer dan $100.000 verloren. Het gaat om de USDR, een stablecoin uitgegeven op het Polygon netwerk. Hij verkocht dit voor nul USDC en verloor daardoor zijn digitale fortuin.

Blockchain-trackingplatform Lookonchain deelt dat de USDR-stablecoin op 11 oktober zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor.

Een van de eigenaars van deze (niet zo stabiele) stablecoin ruilde 131.350 USDR in voor 0 USDC, waardoor een MEV-bot $107.000 aan winst kon sweepen en claimen. MEV staat voor Maximal Extractable Value, de maximale waarde die je met een bot uit een block kunt halen. Voorheen was dit de waarde die miners per block konden innen.

Lees ook

Deze analist voorspelt een bitcoin koers van ruim 600.000 dollar

VIDEO: Stablecoins Are Unstable!
Patrick Boyle

De populaire pseudonieme analist InvestAnswers zegt dat bitcoin "binnenkort" de troon van goud en zilver zal overnemen als leidende "veilige haven" binnen het financiële systeem. Volgens InvestAnswers is het een stuk moeilijker (zo niet onmogelijk) om de bitcoin koers te beïnvloeden, in tegenstelling tot die van goud en zilver.

Om die reden verwacht InvestAnswers dat bitcoin de market cap van goud voorbij zal streven.

Op dit moment is de market cap van goud ruim 20 keer groter dan die van bitcoin. Dat betekent dat we na het overstijgen van goud een bitcoin koers van ruim 600.000 dollar op de borden te zien krijgen.

Dat lijkt vanaf de huidige koersen gezien als onmogelijk, maar vergeet niet dat het tien jaar geleden ook onmogelijk leek om de huidige koersen van 26.800 dollar per bitcoin voor elkaar te krijgen.

"Mensen maken zich veel zorgen en ik heb zoveel vragen beantwoord over of de papieren versies van goud en bitcoin de koersen van de daadwerkelijke assets kunnen beïnvloeden. Kan een papieren bitcoin de koers tegenhouden? Het probleem is dat er een groot verschil is tussen bitcoin en goud.

Lees ook

De nieuwe inflatiedata is goed voor de dollar, maar slecht voor bitcoin

VIDEO: Bitcoin At $30000 - Top Or FUD?
TechnicalRoundup

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor september kwam binnen met een stijging van 3,7 procent op jaarbasis. Daarmee viel deze 0,1 procent hoger uit dan aanvankelijk werd verwacht. De zogenaamde kerninflatie (CPI minus voedsel en energieprijzen) daalde van 4,3 procent in augustus naar 4,1 procent in september.

Waarom is dat goed voor de Amerikaanse dollar en slecht voor de bitcoin koers?

De Amerikaanse dollar schoot als reactie op de inflatiedata omhoog en dat heeft alles te maken met het feit dat de Amerikaanse centrale bank hierdoor (mogelijk) zijn strenge rentebeleid langer moet doorzetten. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat er nog meer renteverhogingen aankomen, maar dat zou bijvoorbeeld wel kunnen betekenen dat ze ervoor kiezen om de rente nog langer op dit verhoogde niveau te houden.

Lees ook

Sources


Article information

Author: Deborah Larson

Last Updated: 1697848082

Views: 1006

Rating: 3.9 / 5 (57 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Deborah Larson

Birthday: 1982-06-04

Address: 327 Bridget Club, Jacobsonstad, NJ 03801

Phone: +4286919411662112

Job: Pharmacist

Hobby: Motorcycling, Photography, Knitting, Drone Flying, Singing, Meditation, Soccer

Introduction: My name is Deborah Larson, I am a receptive, frank, ingenious, treasured, Determined, daring, striking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.